Printen

'Thuiszitten, dat is niks voor mij'

Martha Willemsens is vrijwillig gastdame op het hoofdkantoor van WijZijn aan de Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom. Ze ontvangt cliënten en is aanspreekpunt voor de organisatie. Werk dat haar veel voldoening geeft.

“Thuiszitten, dat is niks voor mij, ik wil graag wat te doen hebben. Toen mijn kinderen klein waren deed ik al veel op school, onder andere als voorleesmoeder. Later ben ik gaan werken bij een groot cateringbedrijf. Leuk werk dat ik ruim 18 jaar heb gedaan bij verschillende organisaties waaronder Bruynzeel potloden. Daarna ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Naast gastdame bij WijZijn, werk ik ook bij Stuijvenburgh, een woonzorgcentrum van TanteLouise in de wijk Fort-Zeekant. De wijk waar ik ook woon. Voor de bewoners organiseren we van allerlei soorten activiteiten. Van bloemschikken, kaarten tot pannenkoeken bakken of een carnavalsmiddag.”

Gezellig en dankbaar werk

“In 2022 heb ik mij ingeschreven bij het Vrijwilligs Informatie Punt (VIP) in de bibliotheek. Ik wilde er graag nog iets bij doen. Vrijwel direct werd deze functie als gastdame aangeboden en heb ik gesolliciteerd. Het leuke aan dit werk is dat je veel nieuwe mensen leert kennen, de gezelligheid maar ook de dankbaarheid. Dagelijks krijg ik een compliment of spreken mensen hun waardering uit. Daarmee heb ik écht het gevoel dat ik iets bijdraag. Daarnaast kijk ik nu anders naar mensen die bijvoorbeeld dakloos zijn. Ik zie nu dat iedereen in zo’n situatie terecht kan komen.”