Printen

‘Heel vaak komen we er samen uit’

Huub Kurvers is coördinator van Buurtbemiddeling Steenbergen. Samen met vrijwilligers ondersteunt hij inwoners die problemen ervaren met hun buren waar ze zelf niet uitkomen.

Buurtbemiddeling wordt ingeschakeld bij allerlei soorten problemen tussen buren. Van geluidsoverlast tot pesterijen en lastig vallen. Huub Kurvers is coördinator van de Buurtbemiddeling in Steenbergen. “Dit werk geeft mij heel veel voldoening. Door onze inzet zie ik dat inwoners weer in gesprek gaan met elkaar en meer begrip krijgen voor de situatie van de ander. Als onpartijdige tussenpersoon helpen we mensen om samen na te denken over mogelijke oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn. Bij driekwart van alle bemiddelingen komen we uiteindelijk tot een langdurige oplossing. Dat is een mooi resultaat en laat zien dat deze aanpak werkt.”

Met respect

Het team van Buurtbemiddeling bestaat uit vrijwilligers. Zij zijn opgeleid in en hebben veel ervaring met het bemiddelen van conflictsituaties. De bemiddelaars hebben een onpartijdige houding, zij respecteren mensen en hun verschillende leefwijzen/culturen en ze houden informatie geheim.

Zelf bemiddelaar worden

Buurtbemiddeling is altijd op zoek naar mensen die zich willen inzetten als bemiddelaar. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar buurtbemiddeling@wijzijn.nl