Printen

‘Het kan iedereen overkomen’

Aron werkt als vrijwilliger bij de Thuisadministratie en helpt mensen met geldproblemen of schulden. Vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring weet hij wat het is als je niet meer rond kunt komen. Die ervaring maakt dat hij mensen op hun gemak kan stellen. “Je hoeft je niet te schamen, het kan iedereen overkomen.”

“Geldproblemen of schulden staan vaak niet op zichzelf. Onderliggend zijn er vaak meerdere problemen. Ik weet dat als geen ander. Tien jaar geleden was ik nog vrachtwagenchauffeur. Door een stukgelopen relatie en psychiatrische problemen kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Ik heb veel hulpverleners in deze periode gezien. Langzamerhand ben ik uit het dal geklommen. Via de gemeente ben ik, voor mijn schulden, in contact gekomen met WijZijn. Angela Musters was mijn begeleidster en samen hebben we een budgetplan opgesteld. Hierdoor had ik weer controle over de situatie. Ik leerde hoe ik slimmer met geld om kon gaan door bijvoorbeeld voor meerdere dagen tegelijk te koken.”

Een kans om mijzelf te ontwikkelen

“In 2021 werd ik benaderd voor de functie als vrijwilliger bij de Thuisadministratie. Ik help mensen bij het in kaart brengen van hun inkomsten en uitgaven en het opstellen van een budgetplan. Voor mij is dit werk een kans om mezelf te ontwikkelen. Mijn ervaringen van de afgelopen 10 jaar kan ik nu positief inzetten. Ik heb veel vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Bovendien sta ik er nooit alleen voor. Er zijn veel collega’s waar ik mee kan sparren. Ik hoop dat ik mijn expertise in de toekomst verder kan uitbreiden, mogelijk ook binnen een betaalde baan. Voor nu ben ik enorm dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen.”